Momentum 

Where output is created

Stilstand

Belangrijke Projecten missen snelheid

Je wil toch niet dat je belangrijke projecten ultra traag blijven vooruitgaan?

Vind je het ook fijn om de overblijvende stukjes tijd uit je dag aan je projecten te besteden?

Ben je tevreden wanneer jezelf zo dun moet verspreiden over de projecten die je op lange termijn zullen helpen?

Heb je ook een belangrijk project dat half afgewerkt stilligt, omdat er al weken geen tijd was om acties te doen die dat project vooruitbrengen?

Momentum

Klinkt dit bekend?

Zeg je: “Ja dat is juist, maar ik wil dat niet langer zo!”?

Je “toekomst” projecten afwerken naast je operationeel werk is waarschijnlijk de belangrijkste vaardigheid die je nodig hebt als (creatieve) ondernemer, directeur, manager of stafmedewerker.

Er wordt echter zo vaak mee geworsteld. Onze belangrijkste proactieve projecten hebben daardoor geen momentum meer en hun doorlooptijd wordt groter dan nodig.

Zelf hou ik regelmatig een “Momentum Day” dagdeel, waarbij ik enkel aandacht besteed aan mijn belangrijkste lange termijn projecten, die dan meteen een grote stap vooruit maken. Dat levert mij telkens zoveel voldoening, plezier en momentum dat ik daar de volgende weken extra baat bij heb.

Nood aan Extra Momentum?

In een of meerdere “Momentums” krijg je van Johan of van een van de andere coaches een concrete structuur, bescherming tegen afleiding en accountability van je buur om eindelijk je project(en) het broodnodige momentum te geven.

Diep Werk

Het belangrijkste geheim voor extra resultaat is “diep werk” (vertaald uit het Engels: deep work, van Cal Newport).  “Diep” werk is alvast niet je operationeel werk. Het is werk dat in toekomst extra veel gaat opbrengen. Het is ook werk dat niet altijd makkelijk is en daardoor vaak achteruitgeschoven wordt.

Voor veel ondernemers en zeker creatieve ondernemers, managers en kenniswerkers is het moeilijk om in deze “diepe focus mode” te geraken. Die mode waarin het lijkt alsof een uur er vijf waard is. De afleidingen liggen immers klaar om de hoek. We worden langs links, rechts, onder en boven gepusht om wat we aan het doen zijn, te onderbreken en aan iets anders onze aandacht te geven.

E-mails beantwoorden, de nooit stoppende stroom van extra vragen van klanten, medewerkers, de pull van sociale media, … het lijkt alsof het dweilen is met de kraan open. Je aandacht wordt alle kanten heen getrokken.

Actief aandacht richten

“Als ik toch maar eens dit belangrijke project proactief zou kunnen afwerken dan wordt alles beter.” Een gedachte die jou niet vreemd is?

Tot 82 % van je tijd op kantoor kan je NIET spenderen aan je belangrijkste projecten. De resterende tijd op kantoor heb je te weinig energie en aandacht om in die diepe focus mode te gaan.

En dit is bijzonder jammer, want naast je voldoening glippen zo ook belangrijke inzichten weg.

De verloren productiviteit kost je business. Toekomstige opbrengsten worden steeds maar vooruitgeschoven.

Als jij dit ook wil, schrijf je dan in voor deze unieke format die je focus vertienvoudigt.

Johan of een van de coaches zal je Tijd, Energie en Aandacht bundelen, zodat je belangrijkste project met zevenmijlslaarzen vooruitgaat.

Stel je voor dat :

R

op het einde van je dag zoveel vooruitgang geboekt hebt, dat je de finishlijn van je project kan voelen of dat je een rondje betaalt omdat het project eindelijk klaar is

R

je een structuur en een omgeving vond die je diep focus werk stimuleerden en mogelijk maakten.

R

je goesting hebt om nog meer “diep focus” werk in je leven te brengen.

R

je de volgende dag nog verder gaat op het enthousiasme en het resultaat van de voorgaande dag.

R

je opnieuw momentum vindt voor je belangrijkste projecten en doelen.

De wetenschap van geconcentreerd werk met een snuifje aansprakelijkheid

Als effectiviteit expert houdt Johan ervan om het complexe probleem aan te pakken via praktische trucks die het makkelijker maken.

Een dag vol piek productiviteit die jouw één of twee belangrijkste projecten zoveel vooruitgang bezorgt, dat je deze aanpak zelf wekelijks wil herhalen

.

Johan leerde meer dan 9592 kenniswerkers om Meester te worden van hun todo list. Hij leerde bij Colruyt de kunst en de wetenschap van werkvereenvoudiging.

Het is de missie van T.E.A.M.-Fixers om bedrijven een veilige haven te maken voor de tijd, energie en aandacht van hun kenniswerkers. Dat is niet alleen goed voor het bedrijf maar ook voor het privéleven van de medewerkers.

Deep Focus werk zonder afleidingen en onderbrekingen

“Gefocust zijn” is niet iets waar ons brein voor  ‘ontworpen’ werd. Integendeel, zelfs. Wanneer ons brein ons gedurende onze vroege evolutie had laten focussen, dan hadden we het niet overleefd. Gelukkig dus maar dat ons brein niet “ontworpen” was om te focussen.

De “aandachts vervuiling” was vroeger (pakweg 20 jaar geleden) veel lager en ‘deep focus werk’ dus een kleinere uitdaging.

Ondertussen wordt onze aandacht door duizend en één dingen weggezogen en niemand heeft ons geleerd om onze aandacht te beschermen en te richten.

Daarnaast rust er een taboe op het feit dat het niet onze standaard is om geconcentreerd te zijn. De meesten voelen schaamte omdat het niet lukt hun projecten naar de finishlijn te trekken . Het lijkt of we niet hard genoeg ons best doen.

Ons “Momentum ” is het duwtje dat je nodig hebt om vooruitgang te boeken in je project. Het is een dag waar we focussen op diep werk.

Welke slimme trucks ga je allemaal ontdekken tijdens de Momentum?

Tijdens deze Momentum doe je niet alleen diep werk, maar ontdek je ook een aantal principes die je ook op andere domeinen helpen om je tijd, energie en aandacht te maximaliseren.

Succes in de Sprint

Het opdelen van het werk in behapbare stukken. Een streepje tijd waarin je met al je energie en aandacht geconcentreerd werkt op dat ene ding.

De sprint is een periode van 48 tot 55 minuten gekenmerkt door urgentie, maar het is ook een kleine hoeveelheid tijd die iets vele malen beter maakt. Tijdens van de Sprint vermijd je online en offline afleidingen. We weten allemaal hoe moeilijk het is om onze focus te behouden. We zetten ons telefoon op airplane mode bij het begin van de dash.

Fueled by Heropladingsmoment

Een spier wordt sterker door inspanning af te wisselen met de juiste rust. Wanneer je in jezelf geconcentreerd werkt aan je project, dan moet je pauze ervoor zorgen dat je in de volgende sprint opnieuw er volop kan tegenaan gaan.

Daarom hebben we tijdens de break het nodige momentum voedsel nodig voor zowel lichaam als geest: Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af.

Diep werk in ‘the real world’

We zijn er zeker van dat je meer diep werk in je privé en professioneel leven wil. 

De “Momentum” is conditietraining voor je brein. Maar we doen tijdens de “Momentum” ook echt zwaar werk aan één of twee van je projecten. Op die manier hebben we niet alleen onze “Diep Werk”- vaardigheid aangescherpt, maar ook echt werk gedaan.

Doelgerichte output – per expres zo ontworpen

We stellen een einddoel voor het dagdeel, en ook voor elke Sprint.

Uit onderzoek blijkt dat dit heel productief is. Doelbewust creëren we de nodige stappen om ons project naar de finishlijn te brengen.

Georganiseerde verantwoording

We werken en leven niet in een vacuüm.

Accountability of verantwoording is een kracht die ons op het spoor houdt en ervoor zorgt dat we in een sprint van een vooraf onbepaald aantal minuten meer gedaan krijgen dan in drie uur.

Leer Monotasken

Gedurende elke Sprint(er zijn er 4 in een Momentum) focus je je op één taak. Wij houden een groot van de onderbrekingen  tegen. Ook voor je eigen mentale pop-ups hebben we een vangnet.

We starten en eindigen steeds op tijd.

Baas over de weerstand

Seth Godin noemt een groot deel van ons werk ‘Emotioneel werk’. Het is werk dat we liever niet zouden doen. De weerstand steekt zijn lelijke kop op wanneer we ‘emotioneel’ werk moeten doen.

Weerstand zorgt ervoor dat we blijven uitstellen.  Het is de draak die wil voorkomen dat we nieuwe terrein ontdekken. Tuurlijk is dat moeilijk, maar dat is net de reden waarom het waardevol is.

Rituelen

We beginnen en eindigen onze sprint, de voorbereidingen van de sprint en onze heropladingsmoment telkens via een vast ritueel.

We maken ons brein klaar en bereiden het voor om meer diep focus werk te kunnen doen.

Mee met onze aard

Ons brein wil constant de omgeving scannen naar signalen om zeker te zijn dat we gaan overleven. Veiligheid is belangrijk, zodat ons brein die scanmode kan loslaten.

Door de structuur en de omgeving geven we ons brein wat het nodig heeft zodat we ons project vooruit kunnen brengen.

Geïnspireerd op:

R

Deep work van Call Newport

R

Do the work van Steven Pressfield

R

Do the work van Steven Pressfield

R

De vragen en verzuchtingen van de duizenden kenniswerkers die dagelijks struggelen met hun diep focus werk.

R

En ons eigen geworstel om onze niet-operationele projecten het nodige momentum te geven

Praktisch

Praktisch:

  • Korte inleiding door Johan of één van de coaches
  • Je registreert de Output van je volgende Sprint samen met je MB (Je Momentum Buddy) (Je maakt een lijst van de acties die je zal de doen in de sprint)
  • Je werkt in de Spriunt van op voorhand onbepaald aantal minuten (Tussen  48 en 55) heel gericht aan één van je belangrijk(st)e projecten.
  • Je legt accountability af aan je MB
  • Na elke sprint is er een gestructureerde break, waarbij we telkens iets fysiek inlassen om je mentale energie opnieuw op te laden.
  • Repeat 4 x

PS. Indien je later aankomt kan je alleen de zaal in wanneer de sprint ten einde is en vroeger vertrekken wordt niet toegestaan. Ja we zijn streng. We willen de weerstandsdraak geen voedsel geven.

AM Momentum

Inloop : vanaf 8:15
Start 8:27
Afspraken door Johan of een van de coaches
Dash 1
Dash 2
Dash 3
Dash 4
Einde uiterlijk : 12:27

PM Momentum

Inloop : vanaf 13:15
Start 13:27
Afspraken door Johan of een van de coaches
Dash 1
Dash 2
Dash 3
Dash 4
Einde uiterlijk : 17:27

Boek een gesprek om te checken hoe we dit inhouse bij jullie kunnen implementeren

Wil je graag individueel deelnemen?