Futureproof Doeltreffendheid

 

Productief zijn en werken aan je productiviteit zijn twee verschillende dingen.

Toekomstvaste doeltreffendheid is onmogelijk te behouden zonder te werken aan je productiviteit.

 

Kerngeloof

Alles is een proces

Het klinkt misschien vreemd, maar alles wat we doen is een proces of een verweven systeem van processen.

Al onze gewoonten zijn processen. Hoe we onze todo’s organiseren zijn processen. Hoe we onze ‘kunst’ creëren is een proces.

Een proces zet input om in output. Een proces is een reeks acties die leiden tot een eindresultaat.

Ons Procesmanifest*

1. Als het proces stuk is, repareer het dan. Want het dagelijks praktisch oplossen van problemen is de mooiste vorm van creativiteit die er is.

2.Als het proces niet stuk is, verbeter het dan. Een kleine, slimme tweak kan de manier waarop je de komende jaren te werk gaat verbeteren.

3. De meeste problemen zijn procesproblemen, geen mensenproblemen.

* Geleend uit het fixer’s manifesto.

 

HET IS HIER! WE DESTILLEERDEN

12 principes die je kans op succes vergroten

Deze principes zijn toepasbaar op je todo lijst, op het behalen van je doelen, toestemming krijgen van je baas; snel een antwoord op een e-mail ontvangen , ....
Waarschijnlijk (ik heb niet alles getest) op elk domein van je leven.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Werken aan je productiviteit

Minimaliseren Input, Maximiliseren Output

Zonder input, kan er geen output zijn. Extra middelen resulteren niet altijd in extra resultaten. Ergens is er een optimum tussen input en output. Werken aan uw productiviteit is het vinden van dat optimale punt, het stroomlijnen van uw processen.

Alles kan geoptimaliseerd worden

Wanneer er input en output zijn, is er een transformatie aan de gang. Die transformatie is één of meer processen. En die processen kan je optimaliseren.

Fix de volgende Bottleneck

Je kunt niet alles tegelijk. Als je de volgende bottleneck oplost, merk je vooruitgang. En we houden allemaal van vooruitgang, nietwaar?

Het gaat allemaal over het Gewenste Resultaat

Een proces is neutraal. Het is het eindresultaat dat bepaalt of de genomen acties werken of niet werken. Het gewenste resultaat dient als referentiepunt. We hebben dat referentiepunt nodig om feedback te verzamelen.

Hetzelfe doen, geeft je geen beter Resultaat

Als je nog harder proberen wanneer het niet werkt, zal het niet doen functioneren. Je moet het proces veranderen.

Maximaliseer je Beperkte Middelen

Wat beperkt is, is waardevol. Stop met het verspillen van deze middelen als ze geen waarde toevoegen. Maximaliseer je invoerbronnen zonder ze uit te putten.

Hergebruik, Hergebruik

Als het werkt, hergebruik het dan opnieuw. Recycleer om je schaarse middelen te verzilveren.

Testimonials

Wat klanten zeggen

“Algemeen Verbeterde kwaliteit van mijn leven”

“Twee jaar geleden nam ik deel aan een workshop van je bij Leuven Inc. en schreef ik me daarna in voor je nieuwsbrief. Met deze e-mail wil ik je graag bedanken voor de veranderingen die ik, dankzij je, in mijn leven heb aangebracht. Ik heb veel geleerd van jullie workshop en nieuwsbrieven en lees veel van de boeken die jullie aanbevelen. Niet alleen hebben ze mijn tijd en prioriteiten verbeterd, maar ze hebben ook mijn algemene levenskwaliteit verbeterd. Ik kan je daar niet genoeg voor bedanken.”

Ir. Yentl Swolfs. PhD in Materials Engineering

“Revolutie in mijn aanpak”

Ik volg Johan nu al een aantal jaren door zijn blogs die veel interessante tips en ideeën bevatten en had al de eerste workshop bijgewoond, gericht op David Allen’s Getting Things Done methodologie. Ik had echter nog steeds problemen om alles regelmatig te bekijken en mijn volgende acties waren niet altijd even duidelijk en beknopt.

Een opfrissing was een goed idee en de Master Your To Do workshop was een ideale gelegenheid om mijn focus te vernieuwen. Deze aanpak verschilt van GTD met een specifieke implementatie van de Ideale Week en de Master List om de korte termijn acties binnen een week in te vullen en af te ronden.

Dit bracht een nieuwe revolutie in mijn aanpak en is een echte aanrader voor iedereen die worstelt met schijnbaar eindeloze to do lijsten. ”

Kurt MortierPre Sales Engineer at Elster EnergyICT

“Veel nuttige tips en tools ontdekt”

Onlangs heb ik de opleiding Master Your To Do list gevolgd en heb ik veel nuttige tips en tools ontdekt. Ze hebben me geholpen om een aantal zaken los te laten en prioriteiten te stellen. De aanpak geeft me een zeer bevrijdend gevoel. Ook de manier waarop Johan dit introduceert is zeer inspirerend. Ik kan deze aanpak van harte aanbevelen.

Pieter CasteleinAutomation Engineer, Quality Coordinator, Flamac

“Nieuwe Dingen”

Ik heb deelgenomen aan uw MYT presentatie in Brasov. Ik ben erg blij dat ik aan de workshop heb deelgenomen. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en ik vind het heel nuttig voor mijn dagelijkse werk.”

Radu Gavril, Software Developer, LMS ROMANIA

Mis niks

Nieuws en Events

Overzicht Time Management boeken

Overzicht Time Management boeken

In 2001 startte mijn zoektocht naar inzichten om productiever te worden.Time management is een label dat vaak gebruikt wordt bij dit soort boeken.   Time Management bestaat niet. Ik geloof dat je tijd niet kan managen. Hoe goed je ook je best doet, er blijven 1440...

Snurkie, onze slaaprobot

Snurkie, onze slaaprobot

Wat doe je wanneer je mama een slechte slaper is en haar dokter haar steeds pillen voorschrijft? Ja? Wat doe je dan? Somnox: de slaaprobot Wanneer je Julian Jagtenberg bent, creëer je een slaaprobot : de Somnox.  Ademhaling en slaap hebben een duidelijk verband.  Door...

🤞 12 Principes om waarschijnlijk elke kans te vergroten

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.