Keynotes

Wij zetten je publiek aan het denken, brengen ze altijd in actie, soms maken we ze aan het lachen. Dit doen we op uw conferenties, bedrijfs of team event. Ons enige onderwerp is werkvereenvoudiging voor kenniswerkers en af en toe brengen we inzichten vanuit het Stoïcisme.
Ons Onderwerp

Werkvereenvoudiging voor kenniswerkers

Mensen hoeven niet beter te worden. We hebben alleen betere processen nodig.

Wat als we onszelf zouden zien als een zwarte doos vol met processen? En wat als we onze processen zouden gaan optimaliseren om beter gebruik te maken van onze beperkte middelen?

We zouden ons werk vereenvoudigen en succesvoller worden.

“De kans dat er iets gedaan wordt, wordt groter als het makkelijker is om dat te doen!”.

Tweede wet van vereenvoudiging

Vereenvoudiging

Eenvoud is de ziel van effectiviteit*

Op zoek naar inspiratie, tools en actiegericht advies om met uw beperkte middelen meer resultaten te boeken?

Vraag Johan of een lid van zijn team als spreker voor je event.

Experts in werkvereenvoudiging voor kenniswerkers.

Schakel deze internationale keynote speakers in voor uw congres of team event, en uw publiek vertrekt met ideeën maar vooral met concrete acties die hen meer tijd, energie en aandacht geven.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

– persoonlijke effectiviteit
– werkvereenvoudiging voor de kenniswerker
– de redenen waarom tijdmanagement een dom onderwerp is….
– veranderingen in gedrag en gewoonten
– de kracht van kleine aanpassingen
– het worden van een experi-mens….

Als spreker is het ons doel om de luisteraar te voorzien van denkwijzen, ideeën en de goesting om zijn reis naar meer efficiëntie en persoonlijke effectiviteit te beginnen of te versnellen.

Tijdens de presentaties delen we de beste benaderingen om nieuwe of oude gewoontes te creëren of te elimineren om zo met minder inspanning succesvoller te zijn.

Johan en zijn team hebben honderden artikelen geschreven over persoonlijke effectiviteit, gedragsverandering, ervaringen en tools. Onze publicaties hebben duizenden lezers geholpen om met minder inspanning meer resultaten te realiseren.

Onze grootste vaardigheid als spreker is om complexe zaken om te zetten in eenvoudige modellen, zodat je ze snel in de praktijk kunt omzetten.

Top Presentaties

T.E.A.M. Management is het nieuwe time-management

We hebben allemaal gemerkt dat tijd niet de enige bouwsteen is waarmee we de belangrijkste dingen in ons leven en werk gedaan krijgen.

In deze Keynote toont Johan je de andere drie bouwstenen, die elke actie die je doet nodig heeft. En hoe je een grotere impact kan hebben op hoe je je tijd kan opvullen.

Feedback is niet het ontbijt van kampioenen.

Weten hoeveel je weegt, maak je geen gram lichter.

Wat is het nut dan van feedback? En wat hebben we echt nodig om beter te worden?

Verandering makkelijker

 

Waarom blijven we zeggen dat verandering moeilijk is?

Tien krachten die persoonlijke veranderingen makkelijker of lastiger maken.

Digitaal Optimalisme

We hebben allemaal een gemengd gevoel met onze digitale tools. Ze hebben voordelen en schaden ons tegelijkertijd.

Johan toont je hoe je de 4 pijlers van digitaal optimisme kunt gebruiken om je aandacht terug te winnen.

Experimenten gaan over toestemming

De kloof tussen kennis en uitvoering is niet alleen motivatie.
Het gaat voornamelijk om toestemming.

Hoe krijg je een mindset om toestemming te geven en te krijgen, zodat veranderingen makkelijker worden. Het worden van een Experi-mens!

Het was zeer interessant en ook zeer goed gepresenteerd. Bedankt voor het inspireren van veel van onze medewerkers, waaronder mezelf!
Bert Sercu

Chief Sustainability Officer, Durabilis

Johan, op de een of andere manier weet je je publiek (mij in ieder geval) te inspireren. Wat ik me vooral herinner is hoe fijn het is om taken los te laten ‘door’ ze aan Linda (je elegante systeem) toe te vertrouwen . Ik ben ook verbijsterd over het aantal projecten waar ik tegelijkertijd aan werk. Maar het is zo fijn om rust te vinden dankzij het ‘systeem’ dat ik geïnstalleerd heb.
Mirjam Koudijzer

Trainer and coach

Johan gaf onze zeer diverse groep in korte tijd heel wat nuttige tips en informatie. Dit is een van die kleine investeringen die een levenslange impact hebben op je productiviteit….. de extra tijd meer dan waard!
Tobias Leenaert

CEO, EVA

Johan D’Haeseleer is een inspirerende spreker. Zijn keynote ‘T.E.A.M.-management’ geeft goede inzichten en tips om de beschikbare tijd nog beter te benutten. De opgedane kennis is eenvoudig toe te passen, zowel tijdens de werkuren als in privé-tijd. Enthousiast en met veel interactie met ons publiek laat hij ons precies zien waar we extra ruimte kunnen vinden en hoe we onze ‘to do’-lijsten beter kunnen beheren. Na de keynote die we met hem organiseerden, kregen we veel enthousiaste reacties van onze deelnemers.
Laura Buskens

Alumni Officer , Maastricht University

Voor Event Managers

Ons proces
  1. Controleer of de datum van je evenement nog beschikbaar is.
  2. Voorafgaande telefonische communicatie (of via een ander communicatiekanaal) waarbij wij graag willen weten:* wat u wilt dat uw deelnemers de volgende dag zeggen,
    * wat je de volgende dag wilt dat het publiek doet. Johan of een lid van zijn team stuurt je een samenvatting van het gesprek.
  3. Opmaken van onze afspraak – wij presenteren niet gratis. We hebben ook geld nodig om onze rekeningen te betalen en te investeren in onze groei. Geld is een hefboom om je tijd beter te benutten.
  4. Indien je dat wenst, kunnen we je evenement aankondigen op onze verschillende platformen.
  5. We hebben een speciale pagina op onze site waar deelnemers verschillende artikelen en de presentatie kunnen downloaden.
  6. Debriefing: korte telefonische evaluatie om te zien of we aan de verwachtingen hebben voldaan (feedback) en een mogelijke follow-up (feedforward) organiseren: hoe kunnen we je de volgende keer het beste helpen om je evenement nog succesvoller te maken?

Iets over Johan

Ik leerde van mijn opa de kracht van een hefboom door het wiel van zijn beige Opel Kadett te vervangen.

Ik ben gefascineerd door “hacken”, optimaliseren, eenvoudigere manier vinden om meer te doen met de beperkte middelen die ik tot mijn beschikking heb. Optimaliseren om makkelijker je doelen te bereiken.

Werkvereenvoudiging bij Colruyt, de grootste distributeur van België, was dus de perfect job voor mij.  Dankzij werkvereenvoudiging is Colruyt uitgegroeid tot één van de meest rendabele retailer ter wereld.

Dezelfde vereenvoudiging technieken kunnen worden toegepast op je individuele processen. Helaas had ik dat perspectief in het begin van mijn carrière niet: sommige dingen zijn zo duidelijk dat je ze niet opmerkt.  Een ander onderwerp waarover ik u een presentatie zou kunnen geven…….